ROZŘEZANÁ BRAMBORA
Mooooc dobrý,vyzkoušejte ingredience si dejte podle chuti..základ je syrová nařezaná bramora,do zářezů jsem fouknul salám,sýr,jarní cibulku,posypal str.sýrem,polil každou br. smetanou a pekl přikryté cca hod a pak odkryté zhruba 15 minut .Je to opravdu žrádlo -dopopručuju vyzkoušet.
Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku
Re: Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku
DUBEN - VELIKONOCE
jeden velikonoční recept i z kalendářem tak hezké velikonoce
jeden velikonoční recept i z kalendářem tak hezké velikonoce
Re: Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku
OŽRALÉ KUŘE
Tento recept jsem objevil na internetu ... a řeknu Vám je to BOMBA! )
SUROVINY: 1 celé kuře (cca 1,5kg) ,1 plechovka piva
NÁLEV :2 lžíce medu ,3 lžíce oleje ,3 lžíce sojové omáčky ,1 lžíce vinného octa ,4 stroužky česneku ,1 lžička chilli v prášku ,1 lžíce červené chilli omáčky ,sůl
1. kuře z Fosterovy farmy
2. naložíme do nálevu a necháme hodinku natáhnout
3. pivo usrkneme a do víčka uděláme další dvě díry
Tak tedy vezměte celé kuře, vyndejte z něj co Vám tam Xaverov nadělil omyjte, osolte a vůbec připravte jako na běžné grilování.
Máte-li nějaký oblíbený recept na potírací omáčku, klidně přeskočte následující řádky a udělejte si ji po svém. Kdo se chce nechat vést nechť na pánvi dvě minuty prohřeje vlevo popsané ingredience nálevu.
Kuře nyní vložíme do misky ), zalijeme nálevem a necháme cca 1 hodinu nasáknout nálev pod kůži. Předem varuju, že kdo chce kůrčičku klasicky křupavou měl by se vyvarovat medu.
Posuneme se o hodinu kupředu. Vezměte plechovku piva , otevřete, cca 1 deci upijte a poté ostrým nožem vytvořte ve víku ještě další dva otvory. Plechovku dejte na plech, podložte nejlépe pečícím papírem.
Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem.
Kdo si rád hraje může, jako já, upravit pózu kuřete do libovolné polohy, jediná podmínka je, že musí pořád sedět.
Nyní vložte plech i s kuřetem do trouby a pečte jej při 180°C cca 35 minut.
A nyní proč má vlastně kuře tu plechovku zaraženou tam kde ji má zaraženou. Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké a to je možná slabé přirovnání, to maso je božská mana.
Tak a máme hotovo, kuřátko je krásně dozlatova propečené, takže jej vyndáme z trouby, dvěma papírovými utěrkami přidržíme, zaklepeme a plechovka se vlastní vahou sama vysune. Naporcujte a hurá ke stolu, ať Vám ta pochoutka nevychladne.
Tento recept jsem objevil na internetu ... a řeknu Vám je to BOMBA! )
SUROVINY: 1 celé kuře (cca 1,5kg) ,1 plechovka piva
NÁLEV :2 lžíce medu ,3 lžíce oleje ,3 lžíce sojové omáčky ,1 lžíce vinného octa ,4 stroužky česneku ,1 lžička chilli v prášku ,1 lžíce červené chilli omáčky ,sůl
1. kuře z Fosterovy farmy
2. naložíme do nálevu a necháme hodinku natáhnout
3. pivo usrkneme a do víčka uděláme další dvě díry
Tak tedy vezměte celé kuře, vyndejte z něj co Vám tam Xaverov nadělil omyjte, osolte a vůbec připravte jako na běžné grilování.
Máte-li nějaký oblíbený recept na potírací omáčku, klidně přeskočte následující řádky a udělejte si ji po svém. Kdo se chce nechat vést nechť na pánvi dvě minuty prohřeje vlevo popsané ingredience nálevu.
Kuře nyní vložíme do misky ), zalijeme nálevem a necháme cca 1 hodinu nasáknout nálev pod kůži. Předem varuju, že kdo chce kůrčičku klasicky křupavou měl by se vyvarovat medu.
Posuneme se o hodinu kupředu. Vezměte plechovku piva , otevřete, cca 1 deci upijte a poté ostrým nožem vytvořte ve víku ještě další dva otvory. Plechovku dejte na plech, podložte nejlépe pečícím papírem.
Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem.
Kdo si rád hraje může, jako já, upravit pózu kuřete do libovolné polohy, jediná podmínka je, že musí pořád sedět.
Nyní vložte plech i s kuřetem do trouby a pečte jej při 180°C cca 35 minut.
A nyní proč má vlastně kuře tu plechovku zaraženou tam kde ji má zaraženou. Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké a to je možná slabé přirovnání, to maso je božská mana.
Tak a máme hotovo, kuřátko je krásně dozlatova propečené, takže jej vyndáme z trouby, dvěma papírovými utěrkami přidržíme, zaklepeme a plechovka se vlastní vahou sama vysune. Naporcujte a hurá ke stolu, ať Vám ta pochoutka nevychladne.
- Přílohy
-
- foto nic moc....
- ožralé-kuře.jpg (22.22 KiB) Zobrazeno 34506 x
Re: Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku
Blíží se léto tak neuškodí správný recept na grilovačku.......
- Přílohy
-
- správná grilovačka....
- sv.jpg (28.03 KiB) Zobrazeno 34425 x
Re: Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku
Dnes začínají prázdniny a někomu i dovolená tak přeji hezké prožití dovolené u vody a třeba můžete zkusit vyudit kapříka.
Re: Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku
ŠAVLE SV.CELESTÝNA SUROVINY : 600-700g vepřové kýty, 2-3 stroužky česneku, pepř, sůl, 5 lžic oleje, 250g čabajky nebo jiné pikantní klobásy 2 cibule, 100g slaniny
POSTUP: Maso nakrájíme na kousky ke grilování, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí, naskládáme do kameninové nádoby, polijeme olejem a asi 6 hodin marinujeme v chladu a občas promícháme.
Čabajku nebo klobásu uvaříme, nakrájíme na kolečka, cibuli také nakrájíme na silnější kolečka. Na jehlice napichujeme střídavě maso, čabajku, cibuli a slaninu a grilujeme. Jako přílohu podáváme bramborák.
POSTUP: Maso nakrájíme na kousky ke grilování, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí, naskládáme do kameninové nádoby, polijeme olejem a asi 6 hodin marinujeme v chladu a občas promícháme.
Čabajku nebo klobásu uvaříme, nakrájíme na kolečka, cibuli také nakrájíme na silnější kolečka. Na jehlice napichujeme střídavě maso, čabajku, cibuli a slaninu a grilujeme. Jako přílohu podáváme bramborák.
Re: Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku
Dneska začíná školní rok tak co připravit školákům něco sladkého-třeba palačinky ale jinak !
Re: Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku
Jelikož je letos úroda hub tak co zkusit - Houbový pekáček
SUROVINY:tvrdé , zdravé houby, překrojené podélně na půlky, nebo na čtvrtiny
recept uvádí grilovací koření, ale já jsem dal bylinky: rozmarýn, tymián, pepř, drcený kmín,trochu ostrého koření - chilli, nebo Pull Biber,250 ml čerstvé smetany,kousek másla,
anglickou slaninu nakrájenou na proužky,hrubou sůl.
POSTUP- V pekáčku na másle osmahneme anglickou slaninu a jakmile zrůžoví, vložíme houby, posypeme solí a kořením a zalijeme smetanou. Troubu rozpálíme na 250 st. a pekáček vložíme dovnitř. Pečeme bez poklice hodinu. Ze smetany, slaninky a šťávy z hub se udělá naprosto skvělá šťáva, houby jsou krásně propečené a kolem pekáčku krusta, o kterou se jistě strhne u stolu malá bitva.Jako přílohu lze dát buď vařené brambory, nebo bramborovou kaši.
SUROVINY:tvrdé , zdravé houby, překrojené podélně na půlky, nebo na čtvrtiny
recept uvádí grilovací koření, ale já jsem dal bylinky: rozmarýn, tymián, pepř, drcený kmín,trochu ostrého koření - chilli, nebo Pull Biber,250 ml čerstvé smetany,kousek másla,
anglickou slaninu nakrájenou na proužky,hrubou sůl.
POSTUP- V pekáčku na másle osmahneme anglickou slaninu a jakmile zrůžoví, vložíme houby, posypeme solí a kořením a zalijeme smetanou. Troubu rozpálíme na 250 st. a pekáček vložíme dovnitř. Pečeme bez poklice hodinu. Ze smetany, slaninky a šťávy z hub se udělá naprosto skvělá šťáva, houby jsou krásně propečené a kolem pekáčku krusta, o kterou se jistě strhne u stolu malá bitva.Jako přílohu lze dát buď vařené brambory, nebo bramborovou kaši.
Re: Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku
Tak ještě jeden houbařský recept Houbová mňamka a pokud ho letos nestihnete tak na příští rok
Re: Vojenské recepty aneb vaříme po vojensku
Tak tohle je mňamka po našem.......